معرفی انواع پتینه روی دیوار

روش های مختلفی برای اجرای پتینه وجود دارد و شما می توانید ضمن آشنایی با انواع پتینه از آنها برای ایجاد یک پوشش متفاوت بر روی دیوار و یا سقف خانه خود بهره بگیرید. این پوشش ها شاید در انتخاب متریال کمی قیمت های بالاتری داشته و با به دلیل زمان بیشتری که برای اجرای آنها نیاز است قیمت ها و هزینه نهایی پتینه بالاتر برود اما خوب ویژگی های این نوع پوشش از جمله زیبایی بیشتر و عمر طولانی مدت می تواند نظر شما را به آنها جلب نماید.

تکنیک راه راه کردن دیوار برای پتینه کاری

این تکنیک از جمله پر طرفدارترین روش ها می باشد که هزینههای زیادی را نیز داشته و می توانید با کمتری تمرین و تجربه ای آنرا انجام دهید. ابزارها و متریال ها که برای این تکنیک نیاز دارید. شما می توانید نوارچسب را روی سطح چسبانده و فاصله این دو مساوی بقیه قسمت ها بشود و بعد با رنگ نمودن این بخش ها کار رنگ آمیزی را انجام دهید. البته با تجربه بیشتر می توانید نکات بیشتری را هم در اجرای این تکنیک به یاد بسپارید. البته انتخاب رنگ ها و یا قسمت هایی که بهتر است این روش انجام شود نیز بسیار مهم می باشد.

تکنیک پتینه کاری با رنگ

خوب شما باید در ابتدای کار مورد نظر را رنگ آمیزی نمایید. برای این کار زیرسازی سطح مورد نظر لازم بوده و می توانید از بتونه کاری و سمباده کاری برای زیرسازی بهره ببرید. در ادامه سطح آماده رنگ آمیزی می باشد و می توانید با کمک غلطک یا پمپ یا قلم مو سطح را رنگ کنید. البته چون بیشتر این تکنیک برای سقف استفاده می شود برای رنگ زدن سقف پمپ گزینه مناسب تری می باشد. در ادامه با خشک شدن رنگ سطح می تواند با پارچه و اسفنج و رنگ مورد نظر طرح های زیبایی را روی سطح به وجود بیاورید. شما می توانید برای خرید رنگ ساختمانی به راحتی اقدام نمایید. پتینه کاری با اسفنج از انواع پتینه به همین صورت انجام می شود.

تکنیک پتینه کاری با پارچه

در یکی از روش های قبلی گفتیم که می توانید بعد از آنکه سطح مورد نظر خود را رنگ آمیزی نموده و سطح خشک شود با اسفنج یا پارچه ای و کمی رنگ ضربه هایی روی سطح بزنید تا طرح مد نظر شما به وجدو بیاید. البته این تکنیک برای پتینه کاری روی چوب نیز استفاده می شود. استفاده دیگری که شما می توانید از پارچه بکنید این است که با برش قطعه های بزرگ از پارچه های بافت دار یک رول ساخته و همانند وردنه روی سطح مورد نظر بکشید که زبایی و نظم بیشتری را به همراه دارد.

معرفی انواع پتینه روی دیوار

 

تکنیک پتینه کاری با رنگ برداشته شده

برداشتن رنگ روی سطح از انواع پتینه بوده و شما باید برای این روش ابتدا سطح را رنگ کنید و لازمه این رنگ آمیزی نیز زیرسازی می باشد که باید با کمک بتونه کاری و سمباده زنی برای زیرسازی سطح اقدام نمایید.بعد از زیرسازی نوبت اجرای رنگ مورد نظر می باشد که می توانید از غلطک و پمپ و یا قلم مو استفاده کنید. بعد از اینکه کار رنگ آمیزی سطح را شروع کردید باید قبل از اینکه رنگ خشک شود بخش هایی از رنگ سطح را با تکه پارچه ای بردارید تا سطح جلوه قدیمی و کهنه بگیرد.

 

تکنیک پتینه کاری با ورق طلا و ورقه نقره

در گذشته از ورقه های طلا و نقره برای اجرای پتینه روی ظروف استفاده می شد و امروز نیز این تکنیک برای سقف و به خصوص سقف کاذب و یا گچ بری ها گزینه بسیار مناسبی می باشد. برای اجرا نیز شما به ورقه های طلا یا نقره و قلم مو و چسب پتینه احتیاج دارید. سپس می توانید با یک لایه چسب ورقه ها را روی گچبری وی ا قسمت مورد نظر بچسبانید. بعد از چسباندن نیز اضافه های کار را با قلم مو پاک کنید. گچبری ها امروزه از فومهای سبک ساخته شده و همین نیز می تواند سبب شود تا این گچ بری ها ترک نخورده و یا سقوط نکند. ترکیب لوستر های کلاسیک و یا نورپردازی مخفی در سقف می تواند زیبایی این پتینه کاری را بیشتر به رخ بکشد.

 

تکنیک نقاشی کلاسیک

خوب نقاشی کلاسیک نیز از تکنیک های دیگر می باشد که البته زیبایی بیشتر را نیز دارا بوده و این زیبایی به خاطر طرح هایی است که استادکار و پتینه کار روی سطح نقاشی می کند. از این تکنیک بیشتر برای سقف ها استفاده شده و نقاشی هایی چون گل و بته و طرح فرشته و خدایان رومی را روی سقف نقاشی می کنند. هزینه این تکنیک بسیار زیاد بوده و به دلیل متریال ها و زمانی است که برای پیاده سازی این نقاشی کلاسیک سپری می شود.

تکنیک پتینه کاری طرح سنگ

از تکنیک از انواع پتینه بوده و هم می تواند به طرف مختلفی اجرا شود و متناسب با این روش ها نیز متریال های متفاوتی نیز نیاز دارد. اناوع رنگ ها و یا خمیر مخصوص پتینه از جمله متریال هایی می باشد که برای این تکنیک نیاز می باشد. روش های متعددی که شما می توانید برای پیاده سازی طرح سنگ انتخاب کنید بستگی به مهارت شما دارد. تکنیک ماربل نیاز به رنگ داشته و می توانید با کمک 4 نوع رنگ طرح را اجرا کنید. در ابتدا با کمک رنگ اصلی سطح را آماده و با رنگ های دیگر نیز جزییات طرح سنگ را پیاده سازی کنید. از جمله طرح هایی که بسیار محبوب می باشد طرح سنگ تراورتن می باشد.

معرفی انواع پتینه روی دیوار

 

تکنیک پتینه کاری با کاردک

تکنیک بعدی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم اجرای پتینه با کاردک می باشد که نه از لحاظ قیمتی و ابزار و همچنین تجربه خیلی سخت نمی باشد و شما می توانید آنرا به راحتی پیاده و اجرایی نمایید. برای اینکه کار بهتری در انتها مشاهده کنید بهتر است با فشار کاردک را به سمت پایین فشار دهید تا رنگ برداشته شده و سطح کهنه به نظر برسد. البته برای سطوحی که رنگ خشک نشده تکنیک پارچه خیس مناسب تر می باشد.

 

پتینه پلاستر

این نوع تکنیک با خمیر اجرا می شود و پلاست به معنی خمیر می باشد که عنصر اصلی در اجرای این تکنیک می باشد و با هنر دست پتینه کار می توان طرح های مختلفی را روی سطح پیاده سازی نمود. این تکنیک دارای دو گروه پلاستر صاف و پلاستر برجسته می باشد که دارای تفاوت هایی با یکدیگر می باشد و بیشتر نوع برجسته آن انجام می شود که با نام پتینه برجسته یا تکسچر شناخته می شود. البته در ایران برخی با توجه به ماهیت ایتالیایی آن را پتینه ایتالیایی می نامند. تکنیک های کلاسیک زیادی برای اجرای این نوع پتینه وجود دارد و می توانید خمیر مورد نیاز را از فروشگاه های مرتبط در ایران نیز پیدا کنید.

صحبت آخر

خوب همانطور که مطالعه کردید تکنیک های مختلفی برای پتینه کاری وجود دارد که متریال ها و بودجه آنها با یکدیگر متفاوت می باشد و ما سعی کردیم تا در مورد انواع پتینه کاری صحبت کنیم. شما می توانید از آنها استفاده کنید. اگر سقف خانه شما کوتاه می باشد می توانید از پتینه با استفاده از رنگ برای خانه اقدام نموده و تکنیکی مانند پتینه کاری با ورق طلا بیشتر برای خانه هایی با سقف بلند هستند که با اجرا روی گچ بری ها خود را نشان می دهد.

منبع: سایت اکیپ بازسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *